Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Ovenschotel uit de zee

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 venkelknollen
  • 2 tomaten
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g bloem
  • 40 g boter
  • 500 ml melk
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 takjes dille
  • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Ovenschotel uit de zee

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, ui, venkel en de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 4 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
  • Roer de vis en de dille door de saus.
  • Meng de saus met de vis door de groente.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.

    Geef je waardering

    7
    Ovenschotel uit de zee