De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ovenschotel uit de zee

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ovenschotel uit de zee

Bereidingswijze

Ovenschotel uit de zee

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, ui, venkel en de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 4 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
  • Roer de vis en de dille door de saus.
  • Meng de saus met de vis door de groente.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.