Ovenschotel uit de zee

5
Makkelijk
Ovenschotel uit de zee

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Ovenschotel uit de zee

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, ui, venkel en de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 4 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
  • Roer de vis en de dille door de saus.
  • Meng de saus met de vis door de groente.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.

    Ingredienten

    4
    Personen

    Ovenschotel uit de zee

    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 3 venkelknollen
    • 2 tomaten
    • 1 prei
    • olijfolie om in te bakken
    • 50 g bloem
    • 40 g boter
    • 500 ml melk
    • 600 g kabeljauwfilet
    • 4 takjes dille
    • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes
    • 1 citroen
    Ovenschotel uit de zee
    Geef je waardering
    5