Ovenschotel uit de zee
- Verwarm de oven voor op 170 ÂșC.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
- Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, ui, venkel en de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 4 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de vis in grove stukken.
- Snijd de dille fijn.
- Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
- Roer de vis en de dille door de saus.
- Meng de saus met de vis door de groente.
- Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de citroen in partjes.
Serveren
Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de
citroenpartjes ernaast.
0 reacties