Ovenschotel Genovese

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schnitzels bakken

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd het vlees in 4 gelijke stukken. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het vlees om en om in circa 5 minuten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en leg op een bordje. Dek het bordje af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten. Bestrijk het vlees met de pesto.

Saus Genovese

  • Pel en snipper de ui grof. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.
  • Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in schuine gelijke stukken van circa 1 centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de venkel en de asperges toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk de witte wijn en de passata erbij. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ovenschotel Genovese

  • Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • Leg de varkensschnitzels in een met olie ingevette ovenschaal, verdeel de pasta erover en schenk de saus eroverheen. Bedek met de plakken mozzarella.
  • Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Ingredienten

4
Personen

Ovenschotel Genovese

  • 300 g pappardelle
  • 400 g ongepaneerde schnitzels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el pesto
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 bos groene asperges
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml passata
  • 1 bol mozzarella

Extra nodig

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Geef je waardering
2