De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

otak, vis in bananenblad met sinaasappel-gemberworteltjes

Otak-otak is een heerlijk Aziatisch gerecht van gekruid visgehakt gegrild in pakketjes van bananenbladeren. Het wordt geserveerd met sinaasappel-gemberworteltjes en rijst.

40 min kooktijd
Otak, vis in bananenblad met sinaasappel-gemberworteltjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd het vel van de makrelen en griet en hak het visvlees fijn. Wrijf het visvlees fijn in de vijzel.

Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en de laos. Mix in de keukenmachine of koffiemolen de sereh, sjalotten, gember, laos, koenjit en daun djeruk purut tot een grove pasta.

Meng de pasta met het visgehakt, de eieren en kokosmelk. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Druk het gehakt in het bananenblad en zet vast met prikkers. Grill de otak otak circa 6 minuten om en om op de barbecue of grillplaat.

Breng voor de wortels het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Schil de gember en rasp circa 3 el in het sap. Schil de wortels en snijd in plakjes van 1 cm dik. Kook de wortels gaar in het sap en serveer bij de vis.

Serveer met rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker