De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ossenhaassandwich en muntshake

30 MIN
Ossenhaassandwich en muntshake

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ossenhaassandwich
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ossenhaas in dikke plakken. Pel en hak de knoflook. Meng de knoflook en olijfolie en wrijf de ossenhaas hiermee in. Leg de plakken vlees op een stuk aluminiumfolie, vouw het dicht en laat rusten. Snijd de aubergine, courgettes en wortels in de lengte in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de augurken in kleine stukjes. Meng in een kom paprikapoeder, mayonaise en gehakte augurken. Bak de ossenhaas in de aluminiumfolie in de pan gaar. Snijd het brood eerst in tweeën en daarna nog eens in de lengte doormidden, zodat je 4 stukken hebt. Bestrijk met mosterd en leg de ossenhaas en de groente op het brood. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en bak in de oven tot de kaas smelt.

Muntshake
Houd een takje munt apart. Pluk de munt en mis de blaadjes met het ijs en de melk tot een gladde vloeistof. Decoreer met het takje munt.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker