Ossenhaassandwich en muntshake

1
Gemiddeld
Ossenhaassandwich en muntshake

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Ossenhaassandwich
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ossenhaas in dikke plakken. Pel en hak de knoflook. Meng de knoflook en olijfolie en wrijf de ossenhaas hiermee in. Leg de plakken vlees op een stuk aluminiumfolie, vouw het dicht en laat rusten. Snijd de aubergine, courgettes en wortels in de lengte in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de augurken in kleine stukjes. Meng in een kom paprikapoeder, mayonaise en gehakte augurken. Bak de ossenhaas in de aluminiumfolie in de pan gaar. Snijd het brood eerst in tweeën en daarna nog eens in de lengte doormidden, zodat je 4 stukken hebt. Bestrijk met mosterd en leg de ossenhaas en de groente op het brood. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en bak in de oven tot de kaas smelt.

Muntshake
Houd een takje munt apart. Pluk de munt en mis de blaadjes met het ijs en de melk tot een gladde vloeistof. Decoreer met het takje munt.

Ingredienten

4
Personen

Ossenhaassandwich

  • 500 g ossenhaas
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 3 baby aubergines
  • 3 groene baby courgettes
  • 3 gele baby courgettes
  • 4 baby wortels
  • 2 tomaten
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 stokbrood
  • 2 el grove mosterd
  • 100 g Parmezaanse kaas

Muntshake

  • 1 bosje munt
  • 200 g vanille-ijs
  • 1 kopje melk

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • blender
Geef je waardering
1