Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Ananaslaag

  • 300 g ananas
  • 100 g suiker
  • 100 ml slagroom

Oreo-bodem

  • 450 g Oreo-koekjes
  • 100 g boter

Crunchy chocoladevulling

  • 100 g pure chocolade
  • 600 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 70 g Oreo-koekjes

Topping

  • 150 g Oreo-koekjes

Extra nodig

  • keukenmachine
  • stenen taartschaal
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Ananaslaag
Snijd de ananas in kleine blokjes. Karamelliseer de suiker in een pannetje op laag vuur, voeg de ananas toe en laat circa 4 minuten karamelliseren. Breng de slagroom aan de kook en schenk de slagroom bij de ananas. Laat de ananas-laag afkoelen.

Oreo-bodem
Maal de Oreokoekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruimels. Vet de taartschaal in en druk de kruimels tegen de bodem en de zijkant van de taartvorm. Laat de bodem minstens 30 minuten in de koelkast opstijven. Verdeel de ananas-laag over de Oreo-bodem.

Crunchy chocoladevulling
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Houd een kwart van de geklopte slagroom apart. Meng de gesmolten chocolade door de rest van de geklopte slagroom. Hak voor de crunchy chocoladevulling de Oreo-koekjes en meng ze door de chocoladeslagroom. Verdeel de crunchy chocoladevulling over de Oreo-bodem. Strijk de crunchy chocoladevulling glad en verdeel de apart gehouden slagroom erover.

Topping
Breek de Oreo-koekjes doormidden, steek ze in de slagroom en bestuif met poedersuiker.

Tip: de Oreo creamcake is heerlijk om direct te eten, maar je kunt de taart ook van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast.

Geef je waardering

81
Oreo creamcake