Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)

2
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pasta met zeevruchten
Spoel de schelpdieren schoon met koud water een beetje zout.
Kook de orecchiette gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet de pasta af.
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Voeg de schelpdieren en venkelzaadjes toe. Rasp de citroen boven de pan en voeg een beetje citroensap toe. Hak de peterselie en voeg toe. Schud alles door elkaar en blus af met de witte wijn. Leg een deksel op de pan en laat circa 3 minuten op hoog vuur koken. Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan. Pluk het vlees uit de schelpen.

Pel en hak de knoflook. Snijd de toppen van de venkel en snijd de rode peper fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw, knoflook, de rode peper en de venkel in circa 6 minuten om en om gaar.
Voeg de schelpdieren en de kabeljauw met venkel toe aan de pasta.

Groente
Schaaf de courgette met de mandoline in dunne slierten. Schaaf de venkel in dunne plakken. Snijd de rode peper fijn.
Verhit een klein beetje olijfolie en boter in een brede pan en stoof de groente circa 3 minuten en blus af met anijsdistillaat. Snijd de tomaten in plakjes en voeg deze koud toe.

 

Ingredienten

4
Personen

Pasta met zeevruchten

  • 500 g vongole
  • 500 g mosselen
  • 400 g orecchiette (pasta)
  • olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 0.5 rode peper

Groente

  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 0.5 rode peper
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 scheutje anijsdistillaat
  • 2 tomaten

Extra nodig

  • mandoline
Geef je waardering
2