De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

opgeklopte citroenboter

Dit is misschien wel het allermakkelijkste voorgerecht ooit. Probeer het met Bibi’s recept. 

15 min voorbereidingstijd
opgeklopte boter

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

“Afgelopen jaar ging ik voor het eerst naar Kopenhagen. Daar is een brunchzaakje dat bekend staat om hun opgeklopte boter. Toen ik thuis was, moest ik daar natuurlijk zelf een recept van maken.”

Bereidingswijze

Opgeklopte citroenboter

  1. Klop de boter in de keukenmachine in 10 minuten luchtig. 

  2. Voeg de karnemelk toe en laat nog 5 minuten kloppen. De textuur moet de kleur krijgen en structuur krijgen van slagroom. 

  3. Maak af met grof zeezout en citroenrasp. 

  4. Snijd het zuurdesembrood in plakken. Serveer met de opgeklopte citroenboter.

    Bestel nu de Kenwood Go Collectie met de kortingscode NL24KITCHENGO15

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

6 reacties

Wat kan je nog meer gebruiken ipv karnemelk? Dat is hier in Spanje niet verkrijgbaar
Conny Thijs
01-04-2025
Hi Conny,

Goed dat je het aangeeft. Je kan twee verschillende dingen doen om de karnemelk te vervangen:
1. Meng 50 ml melk (vol of halfvol maakt niet uit) met een halve theelepel citroensap of witte azijn. Laat eventjes staan voor gebruik.
2. Meng 25 ml melk met 25 ml yoghurt. Ook hier maakt halfvol, vol of mager niet zoveel uit voor het recept.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
02-04-2025
Dank je
Conny Thijs
02-04-2025
Hoelang kan je dit bewaren?
Charlie en mama Van beugen
10-04-2025

Ook lekker