De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

open bramentaart

30 MIN
Open bramentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Taartbodem
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet de stenen taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de stenen taartvorm ermee. Bestrijk de rand met ei-roommengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag op de bodem van de taartvorm. Verdeel de bramen over het beslag. Bak de taart in 30 minuten goudbruin.

Limoen-crème fraîche
Rasp de limoen en meng samen met poedersuiker en de crème fraîche. Serveer de limoen-crème fraîche bij de open bramentaart. Bestuif de rand van de taart met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker