- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Oosterse kip
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten.
- Roer de tomatenpuree en laos erdoor en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de sinaasappelsap, tomatensap en ketjap toe.
- Voeg de drumsticks toe en gaar de kip circa 10 minuten.
- Schep de kip uit de saus en laat ze uitlekken.
- Leg de kip op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bestrooi met bruine suiker.
- Bak de kip in de oven in circa 10 minuten krokant.
Groente
- Breng de saus weer aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels en wortels in kleine stukjes, roer ze door de hete saus en kook ze circa 5 minuten.
- Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en roer ze door de saus.
- Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze, vlak voor het opdienen, toe aan de saus.
0 reacties