Oosterse kip met groente

20
Makkelijk
Oosterse kip met groente

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Oosterse kip

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten.
  • Roer de tomatenpuree en laos erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de sinaasappelsap, tomatensap en ketjap toe.
  • Voeg de drumsticks toe en gaar de kip circa 10 minuten.
  • Schep de kip uit de saus en laat ze uitlekken.
  • Leg de kip op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bestrooi met bruine suiker.
  • Bak de kip in de oven in circa 10 minuten krokant.

Groente

  • Breng de saus weer aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en wortels in kleine stukjes, roer ze door de hete saus en kook ze circa 5 minuten.
  • Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en roer ze door de saus.
  • Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze, vlak voor het opdienen, toe aan de saus. 

Ingredienten

4
Personen

Oosterse kip met groente

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml ketjap
  • 2 tl laospoeder
  • 500 ml tomatensap
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 1 kg drumsticks
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 800 g aardappelen
  • 400 g wortels
  • 200 g sperziebonen
  • 1 bosje bosuitjes

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Oosterse kip met groente
Geef je waardering
20