Aardappelpuree
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de kokosmelk. Maak de puree smeuïg met de kokosmelk. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Groentemengsel
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak de spekblokjes circa 2 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Snijd de paksoi in repen en houd het groen apart. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in dunne repen. Voeg het wit van de paksoi en de puntpaprika toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten mee. Voeg de taugé en het groen van de paksoi toe en warm circa 2 minuten goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Meng het groentemengsel door de aardappelpuree. Druppel bij het serveren wat ketjap manis over het gerecht.
0 reacties