Verwarm de oven op voor op 180 ºC. Strooi het broodkruim in een bakblik en rooster in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat het broodkruim afkoelen.
Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels in de schil in circa 20 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, pel de schil van de aardappels en druk ze door een pureeknijper tot kruim. Laat het kruim afkoelen. Maak in het midden van het aardappelkruim een kuiltje en meng daarin de boter, griesmeel, een beetje zout, ei en eidooiers. Meng beetje bij beetje het aardappelkruim en de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 5 millimeter dik. Snijd er vierkanten van 7x7 centimeter van.
Ontpit de kersen (of gebruik kersen uit pot). Vul de kersen met marsepein. Verdeel de gevulde kersen over de vierkanten, vouw het deeg om de kers en rol tot een gesloten bal.
Breng water met een beetje zout aan de kook en kook de knödels in circa 12 minuten gaar. Als ze gaan drijven zijn de knödels gaar. Spoel de knödels onder koud water af en wentel ze door het broodkruim. Bestuif de knödels met poedersuiker.
Vanillesaus
Breng voor de saus de room met de melk met de helft van de suiker aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet de kokende room bij de eidooiers en meng goed door. Schenk de saus terug in de pan en gaar de saus op laag vuur onder voortdurend roeren met een spatel. De saus is goed als je met de spatel door de saus gaat, je vinger er langs haalt en de saus niet doorloopt.
Serveer de saus bij de kersenknödels.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties