De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek met een lik boter: Nederlandser kun je het niet vinden! Ontbijtkoek wordt nóg lekkerder wanneer je het zelf maakt. 

15 min. voorbereidingstijd
90 min. oventijd
Direct naar recept
ontbijtkoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Heel veel mensen kopen ontbijtkoek in de winkel, maar wist je dat het je het makkelijk zelf kunt maken? Je voegt alle ingrediënten samen en het kan de oven in!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. 

  2. Meng bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaatpoeder in de keukenmachine. 

  3. Breng de melk met de suiker aan de kook en giet de kokende massa, al mixend, bij de droge delen in de keukenmachine. Roer tot een egale massa. 

  4. Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin en bak in circa 1 uur en 30 minuten af. Laat de ontbijtkoek afkoelen voordat je hem aansnijdt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.