Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Ontbijtkoek

  • 500 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 500 g bruine suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl nootmuskaatpoeder
  • 500 ml melk

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cakeblik
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaatpoeder in de keukenmachine. Breng de melk met de suiker aan de kook en giet de kokende massa, al mixend, bij de droge delen in de keukenmachine. Roer tot een egale massa. Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin en bak in circa 1 uur en 30 minuten af. Laat de ontbijtkoek afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geef je waardering

402
Ontbijtkoek