Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Omelet van zoete aardappel

  • 2 tomaten
  • 200 g shii-takes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 g plakken pancetta
  • olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 8 eieren
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water aan de kook. Dompel de tomaten 10 seconden onder en spoel ze koud. Verwijder het velletje en de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de shii-takes in plakjes. Schil en rasp de aardappel. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en bak de groente en de pancetta goudbruin. Roer de eieren los met de sesamolie en voeg toe aan de groente. Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de omelet aan de onderkant stollen en beleg de bovenkant met mozzarella. Zet de pan in de oven en gaar de omelet tot de mozzarella gegratineerd is.

Geef je waardering

24
Omelet van zoete aardappel