Omelet Sibérienne
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Snijd de cake in dunne plakken. Bekleed de ronde vormen eerst met plasticfolie en vervolgens met de cake. Verdeel het ijs over de vormen, sluit af met cake en bedek het met plasticfolie. Laat in circa 20 minuten opstijven in de vriezer.
Halveer de citroen en gebruik deze voor het vetvrij maken van de bekken. Splits de eieren en sla de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Schep het eiwitschuim in een spuitzak. Haal het ijs uit de vriezer en verwijder de vorm en de plasticfolie. Zet de ijscake op een bakplaat en spuit pieken van het eiwit erop. Zorg dat het geheel goed afgesloten is en bak de omelet Sibérienne maximaal 10 minuten in de oven.
Warme kersen
Kook de rode wijn met de suiker, siroop, likeur en steranijs circa 10 minuten. Ontpit de kersen. Roer de maïzena aan met een scheutje water. Roer door de saus en kook 5 minuten door. Verwijder de steranijs, voeg de kersen toe en warm op laag vuur 10 minuten door. De saus mag niet meer koken.
Serveer
Serveer de omelet Sibérienne in het midden van het bord, verdeel de kersen eromheen en garneer het eiwit met munt.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties