De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Oma Pruls hete kippetjes

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Oma Pruls hete kippetjes

Bereidingswijze

Kip 
Verwarm de oven met grill op 180 ºC voor. Verdeel de kip in poten, borst en dijen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de laos en de pepers in stukjes. Verwarm een pan met een scheut olie. Fruit de ui met de knoflook en de paprikapoeder aan. Bak de kip en de pepers mee en voeg de daun salam en de sereh toe. Bak rondom goudbruin aan en blus af met kokosmelk. Giet de saus in een ovenschaal en leg de kip met de velkant naar boven. Grill de gare kip krokant onder de grill in circa 15 minuten.

Boontjes 
Snijd de sperziebonen in stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de lombok in dunne ringen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een wok of wajang. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de bonen, laos en daun salam aan. Voeg de paprika en de lombok toe. Bak even mee en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.