Oma Pruls hete kippetjes

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kip 
Verwarm de oven met grill op 180 ºC voor. Verdeel de kip in poten, borst en dijen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de laos en de pepers in stukjes. Verwarm een pan met een scheut olie. Fruit de ui met de knoflook en de paprikapoeder aan. Bak de kip en de pepers mee en voeg de daun salam en de sereh toe. Bak rondom goudbruin aan en blus af met kokosmelk. Giet de saus in een ovenschaal en leg de kip met de velkant naar boven. Grill de gare kip krokant onder de grill in circa 15 minuten.

Boontjes 
Snijd de sperziebonen in stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de lombok in dunne ringen. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een wok of wajang. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de bonen, laos en daun salam aan. Voeg de paprika en de lombok toe. Bak even mee en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Pittige kip

  • 1 Kip
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 stukken laos
  • 2 rode pepers
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 bladeren daun salam
  • 1 stengels sereh
  • 200 ml kokosmelk

Boontjes

  • 500 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 lombok
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 plakjes laos
  • 2 bladeren daun salam
  • 200 ml kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2