De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okonomiyaki (japanse pizza, japanse pannenkoek)

35 MIN
Okonomiyaki (Japanse pizza, Japanse pannenkoek)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Okonomiyaki
Meng de bloem met de dashi en de helft van de eieren tot een glad beslag. Voeg bakpoeder toe en meng goed door. Schil en rasp de daikon en voeg de rasp toe aan het beslag. Snijd met de mandoline de witte kool in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringen. Maak de gamba’s schoon en hak fijn. Snijd de Chinese worst in stukjes. Meng de Chinese worst met de witte kool, bosuitjes, gamba’s, gebakken uitjes en worst door het beslag. Schep het beslag op de teppanyakiplaat en vorm tot een pannenkoek. Tik de rest van de eieren op de teppanyakiplaat kapot. Verdeel de plakken bacon over de eieren en keer de okonomiyaki om op de eieren. Bak circa 10 minuten tot de okonomiyaki gaar is.

Okonomiyakisaus
Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.

Garnering
Sprenkel de saus, samen met de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Pluk de wasabiblaadjes en strooi over de okonomiyaki.

Tip
Als je geen nagaimo kunt vinden gebruik dan yam of rettich.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker