Meng de bloem met de dashi en de helft van de eieren tot een glad beslag. Voeg bakpoeder toe en meng goed door. Schil en rasp de daikon en voeg de rasp toe aan het beslag. Snijd met de mandoline de witte kool in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringen. Maak de gamba’s schoon en hak fijn. Snijd de Chinese worst in stukjes. Meng de Chinese worst met de witte kool, bosuitjes, gamba’s, gebakken uitjes en worst door het beslag. Schep het beslag op de teppanyakiplaat en vorm tot een pannenkoek. Tik de rest van de eieren op de teppanyakiplaat kapot. Verdeel de plakken bacon over de eieren en keer de okonomiyaki om op de eieren. Bak circa 10 minuten tot de okonomiyaki gaar is.
Okonomiyakisaus
Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.
Garnering
Sprenkel de saus, samen met de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Pluk de wasabiblaadjes en strooi over de okonomiyaki.
Tip
Als je geen nagaimo kunt vinden gebruik dan yam of rettich.
Meld je aan en praat mee