Oesterzwammenrisotto
- Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Scheur de oesterzwammen in gelijke stukken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig.
- Voeg de oesterzwammen toe en laat circa 15 minuten met de risotto meekoken.
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Bewaar voor garnering.
- Halveer de cherrytomaten.
- Roer de laatste 5 minuten de cherrytomaten en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een versgemalen peper.
Balsamico-uien
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in circa 5 minuten goudbruin.
- Schenk de balsamicoazijn erbij. Laat het geheel circa 4 minuten op laag vuur inkoken.
Serveren
- Pluk en scheur de basilicum grof.
- Verdeel de risotto over borden. Lepel de balsamico-uien eroverheen en strooi de basilicum en de pijnboompitten eroverheen.
0 reacties