Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Oesterzwammenrisotto

  • Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Scheur de oesterzwammen in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig.
  • Voeg de oesterzwammen toe en laat circa 15 minuten met de risotto meekoken.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Bewaar voor garnering.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de laatste 5 minuten de cherrytomaten en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een versgemalen peper.

Balsamico-uien

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in circa 5 minuten goudbruin.
  • Schenk de balsamicoazijn erbij. Laat het geheel circa 4 minuten op laag vuur inkoken.

Serveren

  • Pluk en scheur de basilicum grof.
  • Verdeel de risotto over borden. Lepel de balsamico-uien eroverheen en strooi de basilicum en de pijnboompitten eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Oesterzwammenrisotto

  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g oesterzwammen
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml rode wijn
  • 65 g pijnboompitten
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje basilicum

Balsamico-uien

  • 2 rode uien
  • 2 el balsamicoazijn
Geef je waardering
13