De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Oesterzwammenrisotto met balsamico-uien

Bereidingswijze

Oesterzwammenrisotto

  • Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Scheur de oesterzwammen in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig.
  • Voeg de oesterzwammen toe en laat circa 15 minuten met de risotto meekoken.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Bewaar voor garnering.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de laatste 5 minuten de cherrytomaten en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met een versgemalen peper.

Balsamico-uien

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in circa 5 minuten goudbruin.
  • Schenk de balsamicoazijn erbij. Laat het geheel circa 4 minuten op laag vuur inkoken.

Serveren

  • Pluk en scheur de basilicum grof.
  • Verdeel de risotto over borden. Lepel de balsamico-uien eroverheen en strooi de basilicum en de pijnboompitten eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.