De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oesters met passievolle vinaigrette

Maak de oesters open maar snijd ze nog niet los van de spier. Giet het oestervocht in een kom en bewaar dat. Bewaar de oesters in de koelkast. Pel en snipper de sjalot. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.

15 min kooktijd
Oesters met passievolle vinaigrette

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Oesters met passievolle vinaigrette
Maak de oesters open maar snijd ze nog niet los van de spier. Giet het oestervocht in een kom en bewaar dat. Bewaar de oesters in de koelkast. Pel en snipper de sjalot. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg alles toe aan het oestervocht. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Voeg een scheutje pastis toe. Hak de dille fijn en meng door de vinaigrette Haal de oesters uit de koelkast. Snijd de sluitspier los en giet er wat vinaigrette overheen.

Serveren
Serveer de oesters direct op een bord evt. op ijs, zodat ze koel blijven en netjes blijven liggen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker