Nummer 98: snelle babi pangang

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Babi pangang

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringentjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Roer het water, bouillonblokje, azijn en de gembersiroop erdoor en breng het geheel aan de kook. Kook de saus circa 6 minuten.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook de saus nog twee minuten door.
  • Dep de hamlappen lappen droog met het keukenpapier.
  • Bestrooi de hamlappen met een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheut olie in een koeken pan en bak de hamlappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in repen. Leg de hamlapreepjes in de saus en serveer.

Groente

  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de komkommer, bosuitjes en paprika’s op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
  • Breng het geheel op smaak met de sesamolie en een beetje peper.

Serveren
Serveer de rijst met de groente en babi pangang.

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 300 g pandanrijst

Babi pangang

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • rijstolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 0.5 groentebouillon
  • 2 el azijn
  • 4 el gembersiroop
  • 1 el maïzena
  • 400 g hamlappen

Groente

  • 1 komkommer
  • 1 bosje bosui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 g taugé
  • 2 el sesamolie

Extra nodig

  • keukenpapier
  • wok
Geef je waardering
18