Wauw! Een ultieme klassieker in een gloednieuw chique jasje. Deze versie van de dame blanche wil je proberen!

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

4
Personen

Amandel-dacquoise

  • 90 g eiwit (ongeveer 3 eieren)
  • 25 g suiker
  • 70 g poedersuiker
  • 70 g amandelmeel
  • 15 g geschaafde amandelen

Vanille-ijs

  • 75 g eidooier (ongeveer 4 eieren)
  • 125 g suiker
  • 125 ml volle melk
  • 1/2 vanillestokje of 1 el vanille-extract
  • 375 ml slagroom

Chocoladesaus

  • 50 g pure chocolade
  • 200 ml water
  • 100 g suiker
  • 50 g cacaopoeder

Oublie

  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g bloem
  • 50 g eiwit (ongeveer 2 kleine eieren)
  • 1 el cacaopoeder

Decoratie

  • 4 bolletjes chocolademarsepein
  • 100 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 25 g geschaafde amandelen
  • chocolade om te schaven
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • 4 eenpersoons-taartringen met een doorsnede 8 cm
  • Ronde kanten mal***

Bereidingswijze

Totale tijd: 6 uur en 55 minuten

Amandel-dacquoise

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2:
Klop het eiwit met de suiker luchtig. Meng in een andere kom de poedersuiker met het amandelmeel en spatel dit door het luchtige eiwitschuim.

Stap 3:
Strijk het beslag uit op een bakplaat met bakpapier en strooi de geschaafde amandelen erover. Bak het biscuit circa 20 minuten in de oven. Laat het biscuit afkoelen. Steek rondjes van 8 cm uit het biscuit. Dit zijn de bodems voor de ijstaartjes. Leg de bodems in de taartringen.

Vanille-ijs

Stap 1:
Klop in een kom de eidooiers met 75 g suiker luchtig. Breng in een pan de melk met de rest van de suiker en de vanille aan de kook. Giet al kloppend voorzichtig de hete melk op het luchtige eimengsel en klop het geheel koud. Klop de slagroom tot het de dikte heeft van yoghurt. Spatel de slagroom door het luchtige eimengsel.

Stap 2:
Giet de massa bovenop de biscuit in de éénpersoons-taartringen. Laat de ijstaartjes tenminste een halve dag in de vriezer opstijven.

Chocoladesaus

Stap 1:
Hak de chocolade. Breng water met de suiker en het cacaopoeder al roerend aan de kook. Laat 30 seconden rustig doorkoken.

Stap 2:
Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de chocolade rustig smelten en meng af en toe voorzichtig door. Laat de saus volledig afkoelen.

Oublie

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C.

Stap 2:
Smelt de boter. Meng in een kom de poedersuiker, bloem, cacaopoeder en het eiwit. Roer de boter erdoorheen. Strijk het beslag in de ronde kanten mal***.

 Stap 3:
Bak het beslag
4 minuten in de oven en keer daarna meteen de mal om. Leg warme oublie zo snel mogelijk in een ronde kom om het te vormen en laat rustig afkoelen.

*** Rudolph gebruik hier de ‘Daisy mal’ Andere (ronde) decoratiematten kunnen hier ook gebruikt worden om de oublies te maken.

Opmaak van het dessert

Stap 1:
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelmondje. Verdeel de chocoladesaus over bordjes. Druk de ijstaartjes uit de vorm en plaats deze midden op het bord.

Stap 2:
Leg de bolletjes chocolademarsepein boven op de taartjes. Leg daar
de oubliehoorntjes op. Spuit toefjes slagroom op de borden. Strooi de geschaafde amandelen eroverheen. Schaaf de chocolade eroverheen. Garneer met een takje munt.

Geef je waardering

102
Nouveau dame blanche
Nouveau dame blanche