De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

notentaart met appel en peer

105 MIN
Notentaart met appel en peer

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en de suiker met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork en bestrooi met paneermeel.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de peren en appels in blokjes. Meng met de suiker, kaneelpoeder en de maïzena. Verdeel de vulling over de taartbodem en druk goed aan. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Notenlaag
Rooster alle noten, behalve de pistachenoten, op een met bakpapier beklede bakplaat circa 15 minuten in de oven. Meng de pistachenoten door de noten en roer de abrikozenjam erdoor. Verdeel het notenmengsel over de taartbodem. De taart kan zo wel warm als koud gegeten worden.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water, suiker, citroensap en de abrikozenjam aan de kook en roer goed door tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op en roer goed door. Bestrijk de taart met de gelei.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker