Notentaart met appel en peer

28
Gemiddeld

Bereidingswijze

105 minuten totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en de suiker met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork en bestrooi met paneermeel.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de peren en appels in blokjes. Meng met de suiker, kaneelpoeder en de maïzena. Verdeel de vulling over de taartbodem en druk goed aan. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Notenlaag
Rooster alle noten, behalve de pistachenoten, op een met bakpapier beklede bakplaat circa 15 minuten in de oven. Meng de pistachenoten door de noten en roer de abrikozenjam erdoor. Verdeel het notenmengsel over de taartbodem. De taart kan zo wel warm als koud gegeten worden.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water, suiker, citroensap en de abrikozenjam aan de kook en roer goed door tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op en roer goed door. Bestrijk de taart met de gelei.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 300 g bloem
  • 200 g koude boter
  • 1 ei
  • 0.5 tl zout
  • 100 g suiker
  • 2 el paneermeel

Vulling

  • 4 peren
  • 4 appels
  • 150 g rietsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl maïzena

Notenlaag

  • 150 g amandelen
  • 150 g cashewnoten
  • 150 g hazelnoten
  • 150 g macadamianoten
  • 150 g walnoten
  • 150 g pistachenoten
  • 100 ml water
  • 4 el abrikozenjam

Glanslaag

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 170 ml water
  • 100 g suiker
  • 140 g abrikozenjam

Extra nodig

  • plasticfolie
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • springvorm van 31 cm doorsnede
Geef je waardering
28