De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nori maki sushi

45 min kooktijd
Nori maki sushi

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze


Sushirijst 
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur nog lager en kook de rijst circa 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en deksel op de pan. Spreid de rijst goed uit in een brede bak of kom en laat iets afkoelen.
Verwarm in een pan de witte wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat iets afkoelen.

Nori Maki 
Breng de mayonaise op smaak met wasabi. Schep de wasabi-mayonaise in een spuitzakje. Maak de avocado’s schoon en snijd in gelijke repen. Snijd de zalm in dezelfde repen als de avocado. Besprenkel de rijst met een beetje van het azijnmengsel en vouw de rijst door elkaar. Het is niet de bedoeling dat je de rijst roert. De rijst is goed als iedere korrel los is en een beetje van het azijnmengsel heeft opgenomen. Maak de sushi zo snel mogelijk na het vermengen van de rijst met het azijnmengsel.

Leg een vel nori op een bamboematje. Maak je handen nat in het su-water. Verdeel met natte handen wat rijst over twee derde van het norivel. De laag rijst dient circa 1 centimeter dik te zijn. Spuit in het midden een streep van de wasabi-mayonaise. Leg de repen avocado op de mayonaise en de repen zalm ertegenaan. Rol met behulp van het matje de sushi stevig op. Maak het uiteinde van het norivel nat en ‘plak’ de nori dicht. Snijd in stukken van circa 3 centimeter dik. Spuit op elk stuk een klein beetje wasabi-mayonaise en strooi er paar gebakken uitjes of gefrituurde panko op.


Herhaal dit tot alle rijst en vulling op is, of tot je gewenste hoeveelheid nori maki hebt gerold.

Serveer de sushi direct met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

TIP: Om de nori maki makkelijk te kunnen snijden kan je deze eerst inrollen met keukenfolie.

Van de overgebleven tonijn en zalm kun je twee soorten sashimi maken. Snijd de vis in rechte dikke plakken van 1 centimeter dik voor hira-zukuri en snijd de vis in dunne schuine plakken voor usuzukuri.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker