De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

noedelsalade met soft shell krab en furikake

35 MIN
Noedelsalade met soft shell krab en furikake

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Noedelsalade

Bereid de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spoel de noedels koud en besprenkel met een beetje sesamolie. Schaaf de komkommer met de Chinese mandoline in dunne plakjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de noedels met de komkommer, mango en chuka wakame. Snijd de little gem in parten.

Goma dare

Meng alle ingrediënten voor de goma dare door elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout.

Soft shell krab en furikake

Verwarm de olie om te frituren voor. Maak de soft shell krabben schoon en spoel koud. Wentel de krabben door de maïzena. Frituur de krabben in circa 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Bestrooi na het bakken direct met de furikake.

Serveren

Leg de little gem op een bord. Verdeel de salade over de borden of kommen en bestrooi met zwart sesamzaad. Halveer de krab en leg 1 krab per bord op de salade. Serveer de goma dare erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker