Noedelsalade met soft shell krab en furikake

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Noedelsalade

Bereid de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spoel de noedels koud en besprenkel met een beetje sesamolie. Schaaf de komkommer met de Chinese mandoline in dunne plakjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de noedels met de komkommer, mango en chuka wakame. Snijd de little gem in parten.

Goma dare

Meng alle ingrediënten voor de goma dare door elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout.

Soft shell krab en furikake

Verwarm de olie om te frituren voor. Maak de soft shell krabben schoon en spoel koud. Wentel de krabben door de maïzena. Frituur de krabben in circa 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Bestrooi na het bakken direct met de furikake.

Serveren

Leg de little gem op een bord. Verdeel de salade over de borden of kommen en bestrooi met zwart sesamzaad. Halveer de krab en leg 1 krab per bord op de salade. Serveer de goma dare erbij.

Ingredienten

4
Personen

Noedelsalade

  • 100 g eiernoedels
  • sesamolie
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 125 g chuka wakame, wakame salade
  • 2 little gem
  • 1 el zwart sesamzaad

Goma dare

  • 90 g sesampasta
  • 40 ml sojasaus
  • 30 g poedersuiker
  • 40 ml rijstazijn
  • 60 ml water
  • 0.5 tl Aka (rode) misopasta
  • 1 el dashi
  • 0.5 tl sesamolie

Soft shell krab en furikake

  • 4 soft shell krabben
  • 4 el maïzena
  • olie om te frituren
  • 4 el furikake, Japans kruidenmengsel

Extra nodig

  • Chinese mandoline
Geef je waardering
7