Noedels
- Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Gehaktballen
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper en rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje arachideolie in een pan en bak de balletjes rondom in circa 8 minuten goudbruin.
Broccoli
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar.
Gehaktballen in teriyakisaus
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Breng voor de teriyakisaus een pan met het water, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Kook circa 5 minuten.
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerende door de teriyakisaus. Kook de saus circa 3 minuten door. Voeg de gehaktballen toe en laat circa 3 minuten op laag vuur koken. Voeg de taugé en de helft van de bosuitjes toe en warm circa 2 minuten door.
Serveren
Verdeel de noedels, broccoli
en de balletjes in teriyakisaus over borden.Strooi de resterende bosuitjes eroverheen.
Meld je aan en praat mee