Noedels
- Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 
Gehaktballen
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper en rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
 - Verhit een scheutje arachideolie in een pan en bak de balletjes rondom in circa 8 minuten goudbruin.
 
Broccoli
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
 - Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar.
 
Gehaktballen in teriyakisaus
- Pel en snijd de knoflook fijn.
 - Snijd de bosuitjes in ringetjes.
 - Breng voor de teriyakisaus een pan met het water, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Kook circa 5 minuten.
 - Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerende door de teriyakisaus. Kook de saus circa 3 minuten door. Voeg de gehaktballen toe en laat circa 3 minuten op laag vuur koken. Voeg de taugé en de helft van de bosuitjes toe en warm circa 2 minuten door.
 
Serveren
Verdeel de noedels, broccoli
     en de balletjes in teriyakisaus over borden.Strooi de resterende bosuitjes eroverheen.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties