Noedels met balletjes in teriyakisaus

13
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gehaktballen

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper en rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een pan en bak de balletjes rondom in circa 8 minuten goudbruin.

Broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar. 

Gehaktballen in teriyakisaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Breng voor de teriyakisaus een pan met het water, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Kook circa 5 minuten.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerende door de teriyakisaus. Kook de saus circa 3 minuten door. Voeg de gehaktballen toe en laat circa 3 minuten op laag vuur koken. Voeg de taugé en de helft van de bosuitjes toe en warm circa 2 minuten door.

Serveren
Verdeel de noedels, broccoli en de balletjes in teriyakisaus over borden.Strooi de resterende bosuitjes eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Noedels met balletjes in teriyakisaus

  • 300 g noedels
  • 300 g half om half gehakt1
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • arachideolie
  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 200 ml water
  • 200 ml sojasaus
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el maïzena
  • 150 g taugé
Geef je waardering
13