Nieuwjaarskoeken

9
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Speculaaskruiden
Meng alle ingrediënten tot poeder in een koffiemolen.

Nieuwjaarskoeken
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Meng met een mixer het bloemmengsel, suiker, zonnebloemolie, water en de honing met elkaar tot een egaal beslag. Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot twee ovale plakken. Bak de Nieuwjaarskoeken in de oven in circa 30 minuten gaar. Laat de Nieuwjaarskoeken daarna afkoelen.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker glad tot een spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje. Spuit met het glazuur een Nieuwjaarswens op de koek.

Tip: als je geen rauw eiwit wil gebruiken voor je glazuur gebruik dan water. Met eiwit wordt het glazuur sneller hard en mooier wit.

Ingredienten

2
Porties

Speculaaskruiden

  • 35 g kaneelpoeder
  • 9 g kruidnagels
  • 2 g piment
  • 1 g nootmuskaat
  • 2 g korianderzaad
  • 2 g gemberpoeder
  • 2 g anijszaad

Nieuwjaarskoeken

  • 440 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 270 g rietsuiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 340 ml water
  • 1 el honing

Glazuur

  • 1 eiwit
  • 8 el poedersuiker

Extra nodig

  • koffiemolen
  • mixer
  • bakpapier
Geef je waardering
9