De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

muizenhapjes

50 min kooktijd
Muizenhapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Eierkoeken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker luchtig. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Spatel het bloemmengsel voorzichtig en kort door het eiermengsel. Meng het anijszaad door het beslag. Spatel nogmaals kort en voorzichtig tot alles gemengd is en het mengsel luchtig blijft. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit. Bak de eierkoeken in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Tip: controleer na 6 minuten baktijd of de eierkoeken al gaar zijn. Bak ze niet te lang, want dan worden ze droog.

Hazelnootcrème
Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met de suiker aan de kook. Roer de eidooier los en meng de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer in een keukenmachine de boter met de hazelnootpasta luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng goed door. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Halveer de eierkoeken, spuit een toef hazelnootcrème op één helft van de eierkoeken en zet beide helften weer tegen elkaar.

Garnering
> Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Schep de chocolade in een cornetje en spuit muizenstaartjes en snuitjes met snorharen op bakpapier of cellofaanfolie. Laat circa 30 minuten uitharden. Rol de marsepein uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek er 12 cirkels van 2 centimeter en 12 cirkels van 1 centimeter uit. De kleine cirkels zijn de ogen en de grote zijn de oren. Maak met de gesmolten chocolade de pupillen. Zet de ogen en oren vast met hazelnotencrème. Kijk naar het filmpje om precies te zien hoe Rudolph de eierkoeken omtovert tot echte muizen!

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker