Mudardara
Kook de linzen in water in circa 15 minuten beetgaar. Pel en snijd de uien in halve ringen en bak een kwart van de uien in ruim olijfolie krokant en bruin. Bak in een scheut olijfolie de rest van de uien en de bulghur circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de linzen met aanhangend vocht toe en blus af met water tot het geheel een half vingerkootje onder water staat. Gaar met deksel op de pan circa 15 minuten tot het vocht is verdampt. Schep de bulghur-linzen op een schaal en bestrooi met de krokante uien. Serveer direct.
Chankliche
Pluk en hak de oregano fijn. Schep de oregano in een kom en verkruimel de feta erboven. Kneed de geitenkaas, chilivlokken en olijfolie erdoor. Ontpit de olijven en snijd de olijven in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en pel en snijd de ui in halve ringen. Pluk en hak de peterselie fijn. Verdeel de tomaten, ui, olijven, peterselie over borden en besprenkel met azijn. Verdeel de chankliche erover en serveer met flatbread.
0 reacties