Mounir Toub

Ingredienten

6
Porties

Msemmen (Traditionele Marokkaanse pannenkoek)

  • 100 g boter
  • 100 g zonnebloemolie
  • 200 g fijn griesmeel
  • 200 g bloem
  • 250 ml lauwwarm water

Extra nodig

  • plasticfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Smelt de boter in een pan en meng met de olie. Meng in een grote kom het griesmeel met de bloem en een snufje zout. Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed dit in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 6 kleine, gelijkmatige bolletjes. Leg ze op een bord en bestrijk de bolletjes licht met het boter-oliemengsel. Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten. Bestrijk de bolletjes nogmaals met een beetje boter-oliemengsel.
Bestrijk het aanrecht met een beetje boter-oliemengsel, leg een deegbolletje op het aanrecht en duw en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit. Bestrooi het middelste gedeelte met een beetje fijn griesmeel en besprenkel met een klein beetje boter-oliemengsel.
 Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen zodat je een soort envelop krijgt. Doe hetzelfde met de andere bolletjes.
Verwarm een koekenpan en bak de msemmen circa 2 minuten per kant tot ze gaar en krokant zijn.

Geef je waardering

680
Msemmen (Traditionele Marokkaanse pannenkoek)