Smelt de boter in een pan en meng met de olie. Meng in een grote kom het griesmeel met de bloem en een snufje zout. Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed dit in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 6 kleine, gelijkmatige bolletjes. Leg ze op een bord en bestrijk de bolletjes licht met het boter-oliemengsel. Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten. Bestrijk de bolletjes nogmaals met een beetje boter-oliemengsel.
Bestrijk het aanrecht met een beetje boter-oliemengsel, leg een deegbolletje op het aanrecht en duw en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit. Bestrooi het middelste gedeelte met een beetje fijn griesmeel en besprenkel met een klein beetje boter-oliemengsel.
Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen zodat je een soort envelop krijgt. Doe hetzelfde met de andere bolletjes.
Verwarm een koekenpan en bak de msemmen circa 2 minuten per kant tot ze gaar en krokant zijn.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
msemmen (traditionele marokkaanse pannenkoek)
Smelt de boter in een pan en meng met de olie. Meng in een grote kom het griesmeel met de bloem en een snufje zout.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma van Ramadan tot Suikerfeest
Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).
Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.
Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)
Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto
Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing
Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten
Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio
Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel
Gevulde groente op Turkse wijze
Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes
Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties