De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Moussaka van prei

Bechamelsaus: Smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem al roerende circa 5 minuten. Voeg de melk toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus circa 10 minuten op laag vuur binden.
Moussaka: Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes, kook beetgaar en laat ze uitdampen.

25 MIN
Moussaka van prei
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Bechamelsaus:
Smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem al roerende circa 5 minuten. Voeg de melk toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus circa 10 minuten op laag vuur binden.

Moussaka:
Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes, kook beetgaar en laat ze uitdampen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Rul het gehakt bij de knoflook en breng op smaak met oregano, zout en peper.
Snijd de tomaten in plakken.
Halveer de prei in de lengte en was hem onder de kraan. Snijd de prei in ruitvormige stukjes. Schep het gehakt in een kom en bak de prei in de pan van het gehakt.
Verwarm grill in de oven voor op 170 ºC.
Vet een ovenschaal met in olijfolie.
Beleg de bodem met aardappelschijfjes, daarop een laagje tomaat, gehakt, bechamelsaus en afdekken met prei. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn maar eindig met prei.
Strooi over de laatste laag prei de blokjes feta kaas.
Schuif de ovenschaal circa 10 minuten in de oven tot de feta goudbruin is.
 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker