Bechamelsaus:
Smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem al roerende circa 5 minuten. Voeg de melk toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus circa 10 minuten op laag vuur binden.
Moussaka:
Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes, kook beetgaar en laat ze uitdampen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Rul het gehakt bij de knoflook en breng op smaak met oregano, zout en peper.
Snijd de tomaten in plakken.
Halveer de prei in de lengte en was hem onder de kraan. Snijd de prei in ruitvormige stukjes. Schep het gehakt in een kom en bak de prei in de pan van het gehakt.
Verwarm grill in de oven voor op 170 ºC.
Vet een ovenschaal met in olijfolie.
Beleg de bodem met aardappelschijfjes, daarop een laagje tomaat, gehakt, bechamelsaus en afdekken met prei. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn maar eindig met prei.
Strooi over de laatste laag prei de blokjes feta kaas.
Schuif de ovenschaal circa 10 minuten in de oven tot de feta goudbruin is.
Bechamelsaus: Smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem al roerende circa 5 minuten. Voeg de melk toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus circa 10 minuten op laag vuur binden.
Moussaka: Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes, kook beetgaar en laat ze uitdampen.
0 reacties