De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen met wijn en crème fraîche

30 min kooktijd
Mosselen met wijn en crème fraîche

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de mosselen grondig in koud water en verwijder voorzichtig de baard. Snijd de aardappels in plakjes en leg op een bakplaat met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Bak de aardappels goudbruin in de oven. Pel en snipper de ui en sjalotten. Fruit de ui en sjalot in een mosselpan. Voeg de mosselen en de witte wijn toe. Sluit de pan af met het deksel en laat circa 10 minuten koken. Haal het deksel van de pan en voeg de crème fraîche en boter toe. Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe aan de mosselen, hussel de pan en serveer de mosselen met de gebakken aardappels.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker