Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Mosselen met wijn en crème fraîche

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 10 sjalotten
  • 250 g crème fraîche
  • 150 g boter
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 3 aardappels
  • 1 el paprikapoeder

Extra nodig

  • mosselpan
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de mosselen grondig in koud water en verwijder voorzichtig de baard. Snijd de aardappels in plakjes en leg op een bakplaat met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Bak de aardappels goudbruin in de oven. Pel en snipper de ui en sjalotten. Fruit de ui en sjalot in een mosselpan. Voeg de mosselen en de witte wijn toe. Sluit de pan af met het deksel en laat circa 10 minuten koken. Haal het deksel van de pan en voeg de crème fraîche en boter toe. Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe aan de mosselen, hussel de pan en serveer de mosselen met de gebakken aardappels.

Geef je waardering

24
Mosselen met wijn en crème fraîche