Moksi Alesi van oma Harriëtte

47
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Doe de gedroogde garnalen in een ruime kom en laat ze wellen in warm water. Haal nu de schil af van de ui en snij deze in kleine stukjes. Kook het zoutvlees in 10 minuten gaar in ruim water. Pluk de gerookte makreel in kleinere stukjes en snij de gerookte kip in kleine blokjes. Pel de twee bakbananen en snij ze in lange plakken. Snij de hieltjes van de drumsticks schoon en was ze in water met wat zout. Verwijder het water en doe bij de kip wat geraspte gember, 3 teentjes knoflook, de ketjap manis, de hoisin, de sherry, peper en zout erbij en schep goed om.

Snij nu het zoutvlees in kleine stukjes. Verwarm ondertussen in een ruime pan een laagje olie. Fruit hierin de ui aan in ongeveer vijf minuten. Doe nu het zoutvlees erbij, gevolgd door de kip. Bak dit allemaal met elkaar goed aan. Giet ondertussen het water af van de garnalen en doe ook de garnalen erbij.

Voeg nu de tomatenpuree erbij, samen met de bonen, samen met peper en de bouillonblokjes en blijf goed doorgaren. Voeg nu de kokosmelk toe, kook dit nog in een minuut goed door en voeg 200 ml water toe. Doe de kip nu in een schaal, voeg er twee klontjes boter aan toe en plaats deze in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Spoel ondertussen de rijst met koud water tot het water helder is.

Voeg nu de rijst bij het vlees en roer het allemaal goed door. Zorg dat alles goed onderstaat en voeg eventueel wat extra water toe. Gaar het geheel verder in zo’n 20 tot 30 minuten tot de rijst gaar is. Serveer de Moksie in een ruime, diepe schaal.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Moksi Alesi

  • 200 g zoutvlees
  • 50 g gedroogde garnalen
  • 2 grote tomaten
  • klein stronkje gember
  • 1 gerookte makreel
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 bakbananen
  • 6 kipdrumsticks
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 7 el ketjap manis
  • 1 el hoisin
  • 0,5 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 125 g boter
  • 3 bouillonblokjes
  • 125 g zwarte ogenbonen
  • 2 el sherry
  • 500 g rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • zwarte peper
  • boter
  • zout

Extra nodig

  • arachideolie
Geef je waardering
47