De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mohr im hemd

75 min kooktijd
Mohr im Hemd

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mohr
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC. Maal de hazelnoten met de lange vingers tot poeder en voeg het paneermeel toe. Smelt de chocolade au bain-marie. Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng de gesmolten chocolade door de eidooiers. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot pieken. Meng de hazelnootmassa door de eidooiers. Voeg dan een beetje eiwitschuim, de rum en de melk toe en meng goed door. Voeg de rest van het eiwitschuim toe en meng tot een egaal beslag. Vet de puddingvorm in en bestrooi met suiker. Giet het beslag in de vorm bak au bain-marie in de oven in circa 1 uur gaar.

Chocoladesaus
Hak de chocolade. Breng de melk met de vanillesuiker en de slagroom aan de kook. Giet op de chocolade en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm en meng de boter en de cognac erdoor.

Garnering
Klop de slagroom tot pieken. Giet de saus in een diepe serveerschaal, zet de mohr in het midden en schep er de slagroom over.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker