Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflookteentjes in dunne plakken. Snijd de lente-uien in stammetjes van ongeveer 3 centimeter. Maak de peultjes schoon. Schil en snijd de bospeen in schuine plakken.
Halveer de minicourgettes, minimaïskolfjes en minipaprika’s in de lengte. Schil en snijd de pastinaak in gelijkmatige plakken. Halveer de Romatomaatjes. Dubbeldop de tuinbonen. Spoel de gekookte kikkererwten met koud water. Pluk en snijd de koriander.
Breng 1 liter bouillon aan de kook en voeg de bospeen, maïs en tuinbonen toe en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg dan de rode ui, knoflook, lente-ui, peultjes, courgette en pastinaak toe en laat nog 3 minuten koken. Voeg de tomaten, paprika’s en kikkererwten toe en laat nu nog 2 minuten koken. Doe de koriander erbij en meng.
Zeef de groenten uit de bouillon (vang de bouillon op). Breng intussen 1 liter bouillon met de ras el hanout aan de kook, voeg de parelcouscous toe en laat 12 minuten op laag vuur koken. Giet de moghrabie door een zeef (bewaar deze bouillon ook) en laat uitlekken.
Serveren
Schep de moghrabie op een bord en rangschik de groenten eromheen en/of erop en schenk een beetje van de bouillon over het gerecht. Garneer met koriander. Tip: Gebruik de overige bouillon voor een soep of saus.
Meld je aan en praat mee