De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

moghrabie (parelcouscous) met seizoensgroenten

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflookteentjes in dunne plakken. Snijd de lente-uien in stammetjes van ongeveer 3 centimeter.

Moghrabie (parelcouscous) met seizoengroenten

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflookteentjes in dunne plakken. Snijd de lente-uien in stammetjes van ongeveer 3 centimeter. Maak de peultjes schoon. Schil en snijd de bospeen in schuine plakken.

Halveer de minicourgettes, minimaïskolfjes en minipaprika’s in de lengte. Schil en snijd de pastinaak in gelijkmatige plakken. Halveer de Romatomaatjes. Dubbeldop de tuinbonen. Spoel de gekookte kikkererwten met koud water. Pluk en snijd de koriander.

Breng 1 liter bouillon aan de kook en voeg de bospeen, maïs en tuinbonen toe en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg dan de rode ui, knoflook, lente-ui, peultjes, courgette en pastinaak toe en laat nog 3 minuten koken. Voeg de tomaten, paprika’s en kikkererwten toe en laat nu nog 2 minuten koken. Doe de koriander erbij en meng.

Zeef de groenten uit de bouillon (vang de bouillon op). Breng intussen 1 liter bouillon met de ras el hanout aan de kook, voeg de parelcouscous toe en laat 12 minuten op laag vuur koken. Giet de moghrabie door een zeef (bewaar deze bouillon ook) en laat uitlekken.

Serveren

Schep de moghrabie op een bord en rangschik de groenten eromheen en/of erop en schenk een beetje van de bouillon over het gerecht. Garneer met koriander. Tip: Gebruik de overige bouillon voor een soep of saus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

mooi recept maar als ik het uit print krijg ik een zwartvlak waarom?
Annie Gortemoller
05-09-2023

Ook lekker