De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

misomakreel en noedelsalade

40 min kooktijd
Misomakreel en noedelsalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Misomakreel
Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met arachideolie en verdeel de makrelen erover. Bestrijk de bovenkant van de makrelen met miso en besprenkel met sake en mirin. Stoom de makrelen in de stoomoven in circa 6 minuten gaar. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringen.

Noedelsalade met venkel
Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze van de verpakking en spoel ze koud. Snijd de enokipaddestoelen van de kluit. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de kern uit de venkel en schaaf de venkel dun op de Chinese mandoline. Rasp de appel fijn. Meng met de glasnoedels met de enokipaddestoelen, de venkel en de rasp en het sap van de sinaasappel. Breng op smaak met een beetje zout en een versgemalen peper.

Kruidige sesamolie
Verhit de arachideolie met de sechuanpeper, de steranijs, het kaneelstokje en de sesamolie tot de olie licht gaat roken.

Serveren
Verdeel de makreel over de borden. Verdeel de geraspte gember en de lente-ui over de makreelfilets. Schenk net voor het serveren een soeplepel hete olie over de makreelfilets. Serveer met de noedelsalade.

Tip: heb je geen stoomoven? Gebruik dan een stoompan met stoommand en stoom de makrelen 4 minuten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker