Misomakreel en noedelsalade

0
Gemiddeld
Misomakreel en noedelsalade

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd
Misomakreel
Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met arachideolie en verdeel de makrelen erover. Bestrijk de bovenkant van de makrelen met miso en besprenkel met sake en mirin. Stoom de makrelen in de stoomoven in circa 6 minuten gaar. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringen.

Noedelsalade met venkel
Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze van de verpakking en spoel ze koud. Snijd de enokipaddestoelen van de kluit. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de kern uit de venkel en schaaf de venkel dun op de Chinese mandoline. Rasp de appel fijn. Meng met de glasnoedels met de enokipaddestoelen, de venkel en de rasp en het sap van de sinaasappel. Breng op smaak met een beetje zout en een versgemalen peper.

Kruidige sesamolie
Verhit de arachideolie met de sechuanpeper, de steranijs, het kaneelstokje en de sesamolie tot de olie licht gaat roken.

Serveren
Verdeel de makreel over de borden. Verdeel de geraspte gember en de lente-ui over de makreelfilets. Schenk net voor het serveren een soeplepel hete olie over de makreelfilets. Serveer met de noedelsalade.

Tip: heb je geen stoomoven? Gebruik dan een stoompan met stoommand en stoom de makrelen 4 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Misomakreel

  • arachideolie
  • 8 makreelfilets
  • 8 el moromi-miso (typische grove rode miso)
  • 1 scheutje saké
  • 1 scheutje mirin
  • 8 cm gemberwortel
  • 2 lente-uien

Noedelsalade met venkel

  • 90 g glasnoedels
  • 1 bos enokipaddenstoelen
  • 1 lente-ui
  • 1 venkel
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel

Kruidige sesamolie

  • 400 ml arachideolie
  • 2 el sechuanpeper
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el sesamolie

Extra nodig

  • stoomoven met dichte stoomtray
  • Chinese mandoline
  • rasp
Misomakreel en noedelsalade
Geef je waardering
0