Minestrone

79
Gemiddeld
Minestrone

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Minestrone
Pel en snipper de ui. Breng in een pan water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de ui toe. Schil de bleekselderij, halveer en was de prei. Snijd de bleekselderij, prei en de tomaten in stukjes. Schil en snijd de aardappels en de waspeen in blokjes. Voeg na 10 minuten koken, de groente, behalve de aardappels, basilicum en de laurierblaadjes toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Voeg na 5 minuten de aardappelblokjes toe en kook ze gaar. Knijp de ongekookte spaghettini tot kleine stukjes en voeg ze met de soepballetjes toe aan de soep. Kook circa 15 minuten door tot de pasta en de soepballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper.

Soepballetjes
Snijd de basilicum fijn. Meng het gehakt met de basilicum, pecorino, ei en paneermeel. Draai van het gehakt soepballetjes.

Ingredienten

4
Personen

Minestrone

  • 1 ui
  • 2 l water
  • 3 bouillonblokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine prei
  • 2 tomaten
  • 150 g aardappels
  • 1 waspeen
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 blaadjes laurier
  • 100 g spaghettini
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • 2 el olijfolie extra vergine

Gehaktballetjes

  • 4 balletjes basilicum
  • 100 g half-om-halfgehakt
  • 20 g gerapste pecorino
  • 1 ei
  • 20 g paneermeel
Minestrone
Geef je waardering
79