Mince pies

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Huisgemaakte mince

Rasp de sinaasappel. Verwarm de bruine rum met de geraspte sinaasappelschil en los de bruine basterdsuiker erin op. Hak de rozijnen, sultanarozijnen en krenten fijn. Schil en snijd de appels in kleine blokjes net zo groot als de krenten. Meng de appels, rozijnen en krenten met de boter, citroenschil en kaneelpoeder, nootmuskaat en piment. Schenk de bruine rum erover en spatel goed door. Schep het mince-mengsel daarna in een steriele droge pot en wacht circa 1 maand voor gebruik.

Deeg

Snijd de boter in blokjes. Wrijf de boter, bloem, amandelpoeder en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooier en het water toe en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de cupcaketray in. Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er 12 cirkels uit. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Steek er stervormen uit. Druk de deegcirkels voorzichtig in de cupcaketray. Vul het deeg met de het mince-mengsel en dek de taartjes af met de deegster. Druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met het eidooier-roommengsel. Bak de minced pies in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

12
Porties

Huisgemaakte mince

  • 1 sinaasappel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml bruine rum
  • 125 g grote rozijnen
  • 125 g sultanarozijnen
  • 125 g krenten
  • 1 appel
  • 65 g boter
  • 30 g gekonfijte citroenschillen
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 mespuntje piment

Deeg

  • 140 g koude boter
  • 225 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • 2 el koud water

Extra nodig

  • Weckpotje
  • cupcaketray
  • boter om in te vetten
  • eidooier met een scheutje room om te bestrijken
  • poedersuiker om te bestuiven
  • steker van 10 cm doorsnede
  • stersteker
Geef je waardering
25