Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse mole

  • 5 rode pepers
  • 500 g tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 onrijpe banaan
  • 0.5 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kummelzaad
  • 25 g amandelen
  • 25 g pinda's
  • 25 gr hazelnoten
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 bloemtortilla
  • 40 g rozijnen
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • 80 g pure chocolade
  • 2 el bruine suiker
  • zout

Extra nodig

  • blender of keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Verwarm de over voor op 220 ºC. Snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken. Snijd de tomaten in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de banaan in stukken. Rooster de pepers, tomaten, knoflook en ui bruin in de oven en rooster de specerijen in een droge koekenpan. Rooster de banaan ook in een droge koekenpan. Rooster alle noten en de pijnboompitten in een scheutje olie in de koekenpan. Bak in een laag olie de tortilla krokant en breek hem in stukken. Pureer dit alles met de rozijnen en bouillon in een blender of keukenmachine. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de saus toe. Draai het vuur laag en laat de saus circa 45 minuten zachtjes koken. Breek de chocolade in stukken en voeg ze met de suiker toe. Breng de saus op smaak met zout. Serveer de mole bijvoorbeeld bij kip.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

Mexico

Geef je waardering

134
Mexicaanse mole