Mexicaanse kipspiesjes

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Roer een marinade van het cacaopoeder, de tacokruiden en een scheut olie. Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in de marinade. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng alle ingrediënten voor de picco de gallo door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Rijg de kipblokjes aan de spiesen. Bak ze in de koekenpan of op de grillplaat. Smelt intussen de chocolade. Doop de kipspiesen in de chilisaus. Leg de spiesjes op een bord of schaal en schep royaal picco de gallo erover. Schenk dunne lijntjes gesmolten chocolade over de kipspiesjes.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Kipspiesjes

  • 1 el cacaopoeder
  • 1 zakje tacokruiden
  • olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 100 g bittere chocolade
  • 1 el sweet chilisaus

Picco de gallo

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • spiesen of houten prikkers (geweekt in water)
  • grillplaat (evt.)
Geef je waardering
10