Merguez ovenschotel

23
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Aardappelpuree

Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Voeg het ei en de olijfolie toe en roer door elkaar.

Merguez ovenschotel

Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de worstjes in gelijke stukjes. Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de worstjes om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bewaar op een bord. Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Kook de spitskool circa 4 minuten in de pan met water. Giet de spitskool af en laat goed uitlekken. Pel en snipper de uien. Verhit de boter in de pan van de worstjes en fruit de uien en de kerriepoeder circa 2 minuten.Roer de bloem erdoor en laat circa 1 minuut al roerend bakken. Giet de melk erbij en roer met een spatel tot een saus. Laat circa 3 minuten onder continu roeren zachtjes koken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Roer de spitskool, worstjes en de paprika door de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bedek de bodem van een ovenschotel met het mengsel. Verdeel de aardappelpuree erover. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 10 minuten goudbruin. 

Ingredienten

4
Personen

Merguez ovenschotel

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 50 ml olijfolie om in te bakken
  • 300 g merguez worstjes (of gekruide worstjes)
  • 1 spitskool
  • 2 uien
  • 40 g boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • 50 g bloem
  • 300 ml magere melk
  • 1 rode paprika

Extra nodig:

  • pureestamper
  • ovenschotel
Geef je waardering
23