De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

melanzane ripiene (gevulde aubergine)

30 MIN
Melanzane ripiene (gevulde aubergine)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees eruit. Strooi grof zeezout in de aubergine en leg ze circa 30 minuten ondersteboven op een rooster. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Vulling
Pel en hak de knoflook grof. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 minuten rul en bruin. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Hak de selderij. Scheur de basilicumblaadjes. Voeg de aubergineblokjes, selderij, tomatenpuree, tomatensaus, suiker en basilicum toe. Laat 5-15 minuten garen tot het meeste vocht verdampt is.

Leg de aubergines in de ovenschaal. Schep de vulling in de aubergine en rasp de pecorino erover. Bak de aubergines in circa 15 minuten gaar in de oven. Zet de grillstand van de oven aan en gril de aubergines 5 minuten.

Snijd de ciabatta in grove plakken en serveer bij de gevulde aubergine. Garneer de aubergine met een blaadje basilicum en grove peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker