De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mediterraan gevuld picknickbrood

60 min kooktijd
Mediterraan gevuld picknickbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Marinade
Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng de knoflook, peper, basilicum, azijn, zout en olijfolie.

Vulling
Rooster de paprika’s tot de schil zwart is, stop ze in een zakje en laat ze afkoelen. Snijd de courgette en aubergine in plakken. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit olie in een pan en fruit de uien. Bak daarna de courgette en wentel de plakjes door de marinade. Doe hetzelfde met de aubergine. Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in vieren. Slink de spinazie en laat de spinazie uitlekken op een zeef. Snijd de mozzarella in plakken en de tomaten in reepjes. Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Besmeer de bodem met pesto en leg er laagjes, aubergine, mozzarella, gele paprika, uien, courgette, spinazie, rode paprika, tomaatjes en aubergine op. Bestrooi de laagjes tussendoor met peper. Leg het kapje op het brood en wikkel het brood strak in folie. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast en snijd het brood in punten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker