Mediterraan gevuld picknickbrood

4
Gemiddeld
Mediterraan gevuld picknickbrood

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Marinade
Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng de knoflook, peper, basilicum, azijn, zout en olijfolie.

Vulling
Rooster de paprika’s tot de schil zwart is, stop ze in een zakje en laat ze afkoelen. Snijd de courgette en aubergine in plakken. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit olie in een pan en fruit de uien. Bak daarna de courgette en wentel de plakjes door de marinade. Doe hetzelfde met de aubergine. Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in vieren. Slink de spinazie en laat de spinazie uitlekken op een zeef. Snijd de mozzarella in plakken en de tomaten in reepjes. Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Besmeer de bodem met pesto en leg er laagjes, aubergine, mozzarella, gele paprika, uien, courgette, spinazie, rode paprika, tomaatjes en aubergine op. Bestrooi de laagjes tussendoor met peper. Leg het kapje op het brood en wikkel het brood strak in folie. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast en snijd het brood in punten.

Ingredienten

12
Personen

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • zout
  • 6 el olijfolie

Vulling

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 350 g spinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • versgemalen peper
  • 1 rond landbrood
  • 2 el zwarte olijventapenade

Extra nodig

  • plastic folie
Mediterraan gevuld picknickbrood
Geef je waardering
4