Pompoenfrites
Verwarm de oven voor op 200 °C en verwarm de bakplaat mee. Snijd de flespompoenen in de lengte in stukken en doe in een kom, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de pompoen op de hete bakplaat en schroei ze langzaam dicht.
Taartvulling
Hak de preien in stukken. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de gehakte preien en ui toe, breng op smaak met een beetje peper en zout. Hak knoflook grof en roer door het mengsel. Been de kip uit en snijd de kip in kleine stukjes, voeg toe aan de pan. Vijzel de marula noten (of pijnboompitten) fijn en voeg samen met de room toe aan de pan. Laat circa 20 minuten koken. Pel de marula vruchten (of pruimen) en laat circa 10 minuten meekoken. Hak de salie en tijm en laat kort meekoken. Laat de vulling afkoelen.
Deeg
Rooster de marula noten of pijnboompitten. Kneed bloem en boter met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg een kleine hoeveelheid water toe en meng rustig door. Let op dat je het deeg niet overkneed en voeg op gevoel beetje bij beetje water toe. Bekleed de taartvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met wat geroosterde marula noten. Bak de bodem circa 10 minuten blind. Smeer de bodem in met boter en bestrooi met bloem. Rol het resterende deeg uit voor het deksel van de taart (2x). Beleg de deksels met ham. Bestrijk het deeg met ei, leg de deegvellen op elkaar en rol met een deegroller tot een geheel. Bestrooi weer met bloem. Verwijder de marula noten van de bodem en schep de kipvulling erin. Bedek de taartvorm met de ham en druk de rand goed aan, zodat er geen lucht kan ontsnappen. Bak circa 45 minuten in de oven.
Pesto
Vijzel de geroosterde noten fijn met knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum en een beetje zout. Voeg de zuring toe en meng in een kom met wat olijfolie. Snijd de taart in stukken en serveer met de pesto en pompoenfrites.
0 reacties