De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Martabak van opa Humphry

Pel en snipper de sjalotten fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten aan. Pel en hak de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en fruit lichtbruin. Voeg het gehakt, de ketoembar en Thaise currypasta toe.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Martabak van opa Humphry

Bereidingswijze

Vulling
Pel en snipper de sjalotten fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten aan. Pel en hak de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en fruit lichtbruin. Voeg het gehakt, de ketoembar en Thaise currypasta toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak het gehakt in circa 10 minuten bruin, voeg op het laatst de sesamolie toe. Laat het gehakt afkoelen.

Verwarm de olie tot 180°C. Klop in een kom de eieren los. Snijd de bosuien in fijne ringen. Schil en snijd de peen in kleine blokjes. Voeg dit alles toe aan de eieren en meng door het afgekoelde gehakt.

Vouwen en bakken
Verdeel een eetlepel van de vulling op een loempiavel, bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw dicht als een enveloppe. Frituur de Martabak in circa 4 minuten goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.