Marshmallow-frambozencheesecake

63
Makkelijk
Marshmallow-frambozencheesecake

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
3 uur en 20 minuten totale tijd
  • Smelt de boter. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Meng deze met de boter en druk aan in een bakpapier beklede springvorm.
  • Verwarm 80 ml slagroom met 350 g marshmallows in een pan boven zacht vuur. Blijf constant roeren.
  • Verwarm in een ander pannetje de frambozen met poedersuiker. Breng aan de kook en zet uit.
  • Pers de limoen. Roer de roomkaas met het limoensap glad. Doe hierbij 20 ml slagroom en gesmolten marshmallows.
  • Giet een derde van het marshmallowmengsel in de springvorm.
  • Doe dan de helft van de frambozenpuree bij het marshmallowmengsel. Giet hier weer een derde in het midden van de taart.
  • Mix het laatste beetje frambozenpuree met het roomkaasmengsel en stort dit in het midden. Haal je spatel door de taart zodat je een gemarmerd effect krijgt.
  • Zet 3 uur weg in de koelkast.
  • Klop de rest van de slagroom. Verwarm de rest van de slagroom en leg hier de marshmallows in. Haal ze wanneer 1 kant gesmolten is met een tang uit de pan en verdeel over de taart. Maak het af met frambozen.

Ingredienten

8
Porties

Marshmallow-frambozencheesecake

  • 100 g boter
  • 275 g volkoren biscuits
  • 350 g marshmallows
  • 350 ml slagroom
  • 450 g roomkaas
  • 1 limoen
  • 500 g frambozen
  • 50 g poedersuiker

Extra nodig

  • springvorm van ca 24 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
63