Marokkaanse kiptajine
-
Verwarm de tajine of een stoofpan. Meng het gemberpoeder met het komijnpoeder, ras el hanout en saffraandraadjes. Wrijf de kip royaal in met het specerijenmengsel. Verwarm de olijfolie in de tajine of stoofpan en leg de kip erin. Bak de kip op een matig hoog vuur rondom lichtbruin.
-
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Voeg de uien, peterselie en het kaneelstokje toe en bak ze circa 3 minuten mee. Schenk er zoveel water bij dat de kip tot de helft in het water staat. Breng de kip op een matig hoog vuur aan de kook. Laat de kip in circa 50 minuten met het deksel op de pan garen.
-
Halveer de gekonfijte citroen en verwijder de pulp. Snijd de gekonfijte citroen in reepjes. Haal de kip uit de pan en houd deze afgedekt met aluminiumfolie warm. Laat de saus op een hoog vuur circa 5 minuten inkoken.
-
Voeg de citroenreepjes en de olijven toe en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met een beetje zout. Serveer de kip met de olijven en de citroenreepjes in de tagine of verdeel de kip in porties en verdeel over 4 warme borden.
Komkommersalade
-
Snijd de komkommers, tomaten en ui in kleine blokjes. Hak de peterselie en munt fijn. Meng de gesneden ingrediënten in een kom en voeg hier de azijn en olijfolie aan toe. Breng eventueel verder op smaak met een beetje zout.
0 reacties