De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Marokkaanse aardappelsalade met Hollandse makreel

Een heerlijke verrassende combinatie van de Hollandse en Marokkaanse keuken!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Marokkaanse aardappelsalade met Hollandse makreel

Bereidingswijze

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 10 minuten gaar in de pan met water. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Hollandse makreel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel en eventuele graten van de makreelfilets en verdeel de makreelfilets over een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de makreelfilets. Strooi de ketoembar, geraspte kaas en sprenkel de olijfolie over de tomaten. Bak in de oven in circa 5 minuten goudbruin.

Marokkaanse aardappelsalade

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de koriander grof. Meng de aardappels met de uien, knoflook en koriander, chilivlokken en halvanaise. Snijd de ijsbergsla in dunne repen en meng met de azijn.

Serveren

Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel daarover de Marokkaanse aardappelsalade en een stukje makreelfilet.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.