De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaans gehakt

Heerlijk Marokkaans gekruid gehakt!

30 min kooktijd
Marokkaans gehakt

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer fijn met de staafmixer. Pel en snipper de ui. Snijd de dadels in kleine stukjes. Meng de ui, dadels, kaneelpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, ei, paneermeel en een beetje zout en peper door het gehakt. Verhit een scheut olie in een pan. Draai met natte handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het gehakt en bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en stoof de balletjes, met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette goudbruin en gaar in circa 4 minuten. Roer de gekookte rijst erdoor en warm goed door.

Serveren

Verdeel de rijst en het Marokkaanse gehakt met de tomatensaus over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker