Marco’s Out of Africa taart

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
3 hours and 40 minutes totale tijd

Harde wenerdeeg
Meng de boter met de suiker en het ei tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 170 ºC. Rol het deeg uit en steek er een cirkel uit van 20 cm doorsnede. Bak de cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Panterdecor
Smelt de boter. Roer het eiwit met de poedersuiker glad. Voeg de bloem, cacaopoeder en vervolgens de boter toe en roer goed door tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak en knip het puntje er van af. Spuit met het donkere beslag een reliëf van een panterprint op een siliconenmatje op een bakplaat. Vries de bakplaat in.

Biscuit
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter.
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker schuimig. Meng de bloem met het amandelpoeder en de kurkuma. Roer de boter door de eieren en roer de helft van de bloem en een eetlepel eiwit erdoor. Spatel de rest van de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over de bakplaat met het bevroren panter reliëf. Bak het biscuit in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Snijd er een strook uit ter breedte van de taartring en steek er een cirkels uit ter grootte van de ring. Bekleed de ring met een reep bakpapier of een reep cellofaan. Zet het biscuit tegen de zijkant met het panterreliëf naar buiten. Leg de harde wener bodem in de biscuit.

Brownieblokjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Hak de chocolade fijn, smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Meng in een kom de suiker met de eieren en de melk. Meng zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder en roer door het melkmengsel. Spatel de massa door de chocolade. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de brownie in de oven in circa 45 minuten gaar. Haal de brownie uit de vorm, verwijder het bakpapier, laat de afkoelen en snijd in blokjes.

Mangomousse
Week de gelatine in ruim water. Klop de room met de poedersuiker lobbig. Verwarm de helft van het mangosap en los de geweekte gelatine erin op. Voeg de rest van het mangosap toe. Laat afkoelen tot het mangosap dikker wordt, maar nog wel vloeibaar is. Meng er met een garde een beetje geklopte slagroom door en roer snel en goed door. Spatel vervolgens de rest van de slagroom erdoor tot een egale mousse. Spatel de brownieblokjes erdoor. Vul de ring met de mangomousse. Steek met de 8 centimeter steker een cirkel uit de andere biscuitcirkel, leg op de mangomousse, druk zeer licht aan zodat de mousse kleeft aan het biscuit. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneren
Tableer de chocolade.
Strijk de chocolade uit over een stuk bakpapier. Laat de chocolade uitharden op koele plek.

Maak het fruit schoon en snijd het fruit in stukjes. Haal de ring van de taart, bestrijk met de abrikozenjam en garneer de bovenkant van de taart met het fruit en de chocoladegarnering.

Halsband
Kneed het cacaopoeder door de marsepein tot de marsepein helemaal donker is. Rol er een pil van en leg op de bovenkant rondom de taart. Roer het eiwit los met de poedersuiker. Schep het glazuur in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit pieken op de marsepein.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 100 g boter
  • 50 g suiker
  • 0.5 ei
  • 150 g bloem

Panterdecor

  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g eiwit
  • 50 g bloem
  • 1 tl cacaopoeder

Biscuit

  • 20 g boter
  • 100 g eiwit
  • 130 g suiker
  • 3 eieren
  • 25 g bloem
  • 115 g amandelpoeder
  • 2 tl kurkuma

Brownieblokjes

  • 125 g pure chocolade
  • 100 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 10 g cacaopoeder

Mangomousse

  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml room
  • 50 g poedersuiker
  • 400 ml mangosap

Garneren

  • 3 el abrikozenjam
  • 100 g pure chocolade
  • 1 stervrucht
  • 1 mango
  • 2 Kaapse bessen
  • 1 vijg
  • 1 kiwi

Halsband

  • 200 g marsepein
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 eiwit
  • 160 g poedersuiker

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakplaat
  • siliconen bakmat
  • bakvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
  • 1 taartring van 20 cm doorsnede
  • 1 steker van 8 cm doorsnede
  • cellofaanfolie
Geef je waardering
3