Mantu (Arabische dumplings)

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Mantu
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de peper circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Zet het vuur uit. Pluk en snijd de koriander fijn. Meng de koriander door het gehakt en laat dit afkoelen. Schep een volle theelepel van het gehaktmengsel op elk wontonvel en vouw alle hoeken naar het midden. Bestrijk de zijkanten van de mantu met wat water zodat ze beter aan elkaar blijven plakken. Knijp de punten aan elkaar vast. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mantu in circa 10 minuten gaar op laag vuur.

Saus
Mondeer de tomaten en snijd ze grof. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gesneden tomaat aan toe en bak deze in circa 5 minuten tot puree. Voeg wat kookvocht van de mantu toe indien de saus te dik is.

Turkse yoghurt
Snijd de schil los van de gekonfijte citroen en snijd deze vervolgens ragfijn. Meng de schil met de yoghurt.

ServerenServeer de mantu met de saus, yoghurt en een takje koriander.

Ingredienten

4
Personen

Mantu

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode pper
  • zonnebloemolie
  • 250 g rundergehakt
  • 0.5 bosje koriander
  • 25 wontonvellen

Saus

  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Turkse yoghurt

  • 0.25 gekonfijte citroen
  • 250 ml Turkse yoghurt

Extra nodig

  • kwastje
Geef je waardering
25