De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mantu (arabische dumplings)

Mantu (Arabische dumplings)

30 MIN
Mantu (Arabische dumplings)

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mantu
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de peper circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Zet het vuur uit. Pluk en snijd de koriander fijn. Meng de koriander door het gehakt en laat dit afkoelen. Schep een volle theelepel van het gehaktmengsel op elk wontonvel en vouw alle hoeken naar het midden. Bestrijk de zijkanten van de mantu met wat water zodat ze beter aan elkaar blijven plakken. Knijp de punten aan elkaar vast. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mantu in circa 10 minuten gaar op laag vuur.

Saus
Mondeer de tomaten en snijd ze grof. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gesneden tomaat aan toe en bak deze in circa 5 minuten tot puree. Voeg wat kookvocht van de mantu toe indien de saus te dik is.

Turkse yoghurt
Snijd de schil los van de gekonfijte citroen en snijd deze vervolgens ragfijn. Meng de schil met de yoghurt.

 

Serveren

Serveer de mantu met de saus, yoghurt en een takje koriander.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker