Manis wok

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zoetzure komkommer

  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Breng een pan met het water, de suiker en de rode peper aan de kook. Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur uit.
  • Snijd de komkommer in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
  • Roer de azijn en de komkommer door het suikerwater en laat circa 10 minuten afkoelen.

Manis wok

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronken en snijd in grove stukken. Kook de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de babymaïs in de lengte.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de kip in circa 4 minuten rondom goudbruin
  • Voeg de ui, knoflook, broccoli en de babymaïs toe en roerbak het geheel in circa 4 minuten gaar.
  • Breng op smaak met ketjap manis en versgemalen peper. • Serveer het wokgerecht met de noedels.

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure komkommer

  • 1 rode peper
  • 300 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 komkommer
  • 100 ml witte wijnazijn

Manis wok

  • 300 g noedels
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g babymaïs
  • 400 g kipfilet
  • rijstolie
  • 2 el ketjap manis

Geef je waardering
0