Zoetzure komkommer
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Breng een pan met het water, de suiker en de rode peper aan de kook. Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur uit.
- Snijd de komkommer in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
- Roer de azijn en de komkommer door het suikerwater en laat circa 10 minuten afkoelen.
Manis wok
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronken en snijd in grove stukken. Kook de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet af.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de babymaïs in de lengte.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de kip in circa 4 minuten rondom goudbruin
- Voeg de ui, knoflook, broccoli en de babymaïs toe en roerbak het geheel in circa 4 minuten gaar.
- Breng op smaak met ketjap manis en versgemalen peper. • Serveer het wokgerecht met de noedels.
0 reacties